Kelder waterdicht maken

Kelder waterdicht maken

Zit u met uw handen in het haar, omdat u steeds te maken heeft met vochtproblemen en schimmels in uw kelder? Een kelderlekkage is een vervelend probleem. Wat de meest adequate aanpak is voor het verhelpen van uw kelderlekkage, hangt af van de soort lekkage. De specialisten in kelderafdichting zullen bij het aandragen van een oplossing ook de functie van de ruimte en uw budget in acht nemen. We geven u hier alvast een indruk van enkele mogelijkheden op het gebied van kelders waterdicht maken.

1. Bekuiping: complete en traditionele kelderafdichting

Bij deze methode worden de wanden van de kelder geïnspecteerd op gaten en scheuren, ze worden stofvrij gemaakt en daarna dichtgesmeerd met waterdichte pasta. Voor de bepleistering brengt men eerst een primer en vervolgens een waterdichte pasta aan. Daarna dient ook de keldervloer aangepakt te worden. De bovenste laag wordt verwijderd en er wordt een nieuwe beschermende vloer aangelegd. Bij niet-zelfdragende constructievloeren wordt eerst een bewapeningsnet aangebracht om daarna een betonnen vloer te storten. Dit is nodig om te voorkomen dat de vloer breekt door ondergrondse waterdruk.

2. Kelderdrainage: als alternatief op bekuiping

Soms is bekuiping niet mogelijk, vanwege een te grote ondergrondse waterdruk. Dit betekent dat het vochtprobleem niet helemaal verholpen kan worden. Kelderdrainage kan er echter wel voor zorgen dat u geen stilstaand water in uw kelder hebt. Er wordt hiervoor een noppenmembraan met kanaaltjes op de keldervloer aangebracht. Het water wordt hierdoor afgevoerd naar een verzamelput en weggeleid naar het riool. Deze methode kan ook op de wanden toegepast worden. Het is belangrijk dat de kelder tevens goed wordt geventileerd.

3. Keldermuren injecteren: bij optrekkend vocht

Een goede manier om optrekkend vocht tot een halt te roepen is door de keldermuren te injecteren. Dit betekent dat er gaten in de muur worden geboord om zo een vochtwerend product in de muur aan te brengen. Dit dient als barrière tegen het optrekkende vocht. De muren zullen hierdoor uitdrogen. Voor welke oplossing u ook kiest, een goede ventilatie van de kelder blijft essentieel om schimmels, kelderzwam en bacteriën te weren.

Meer weten?

Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen. Vul vrijblijvend het contactformulier op deze website in. Wij laten u graag kennismaken met experts in kelders waterdicht maken in uw omgeving, die u gegarandeerd perfect kunnen helpen. Onze vergelijkingsservice is volledig gratis en verplicht u tot niets. Een vergelijking kan u een besparing tot 40% opleveren!

Waarom anderen voor ons kiezen:

  • Betrouwbare vakmensen
  • Werkzaam in heel Nederland
  • Meer dan 10 jaar ervaring
  • Gratis offertes en onafhankelijk advies
Nu gratis vergelijken